Cerca avançada

Capítols

Capítol 12

EL DESCOBRIMENT D'UNA NOVA TOMBA?

A primera hora del matí, la nostra protagonista rep la notícia que s’ha trobat una nova tomba al sector de la Necròpolis Alta. Aquest cop acompanyarà a la Dra. Mluz Mangado, que serà l’encarregada d’excavar la zona. Gràcies a ella aprendrem el que és una...

Capítol 11

LA RESTAURACIÓ

Capítol 10

ARRIBA EL DR. PADRÓ

Capítol 9

MONESTIR COPTE

Capítol 8

LA MOMIÒLOGA

Inici > Capítols

Capítols

12 - EL DESCOBRIMENT D'UNA NOVA TOMBA?

A primera hora del matí, la nostra protagonista rep la notícia que s’ha trobat una nova tomba al sector de la Necròpolis Alta. Aquest cop acompanyarà a la Dra. Mluz Mangado, que serà l’encarregada d’excavar la zona. Gràcies a ella aprendrem el que és una excavació d’emergència i amb quina il·lusió i nervis es viu una troballa quan està a punt de finalitzar el període d’excavació.


11 - LA RESTAURACIÓ

A l’Oriana ja només li queda una cosa per fer. Interrompuda la seva rutina pel dia de descans i l’arribada del Dr. Padró, ja no hi ha res que s’interposi entre la nostra protagonista i una feina que li va cridar molt l’atenció, la restauració. Per conèixer més a fons aquesta espectacular i necessària professió l’Oriana acompanyarà als dos restauradors de la Missió, el Roger Xarriè i el Bernat Burgaya. Cada un s’ocupa d’un àmbit en particular. El Roger arrenca i consolida pintures mil·lenàries i el Bernat restaura i salva el cartonatge de les mòmies que van sortint durant l’excavació.


10 - ARRIBA EL DR. PADRÓ

Quan ja queden pocs dies per acabar la campanya d’excavació arriba finalment el Dr. Padró. L’Oriana vol seguir-lo allà on vagi per fer-li una entrevista i que li ensenyi els racons més amagats de l’excavació. Finalment aconseguirà que li faci de guia per dues de les tombes més importants i espectaculars de l’excavació: la número 1 i la 14, dues tombes monumentals d’època Saïta que estan relacionades per la mateixa història.


9 - MONESTIR COPTE

És l’últim dia de descans al jaciment d’Oxirrinc. Per tant s’imposa una excursió diferent i espectacular. A l’hora d’esmorzar li expliquen a l’Oriana que un grup reduït encapçalat per la Francesca Espanyol i l’Eloy Algorri anirà d’excursió a un dels últims monestirs Coptes en actiu. Al principi no és la seva intenció fer un reportatge de l’excursió. Només a l'entrar, però, es trobaran amb un monjo de la comunitat que els guiarà pels racons més amagats del monestir alhora que els explica el misteri que rodeja la construcció de l’església.


8 - LA MOMIÒLOGA

Vuitè dia i vuitè reportatge. Avui coneixerem l'Annie Perraud, una metgessa de mòmies. L'acompanyarem al magatzem de la Missió Arqueològica, un espai que emmagatzema els descobriments de més de 18 anys de la Missió, i on l'Annie investiga i estudia les mòmies recuperades de l’excavació.


7 - FOTOGRAFIA AÈRIA I TOPOGRAFIA

Setè dia i setè reportatge. Amb l’experiència adquirida durant aquests dies, l’Oriana descobreix dues de les feines més desconegudes d’una excavació arqueològica: la d'un fotògraf que fa les fotos aèries de la Missió amb un estel i la del topògraf.


6 - EL DESCOBRIMENT D'UNA NOVA TOMBA

Sisè dia i sisè reportatge. La Necròpolis Alta tornarà a rebre les mirades i atenció de l’Oriana, que anirà acompanyada aquest cop, de la Dra. Ester Pons, una de les arqueòlogues més veteranes de la Missió i que ha tingut el privilegi d’excavar la tomba més gran trobada a Oxirrinc, la tomba 14.


5 - EL MERCAT DE EL-BAHNASA

Cinquè dia i cinquè reportatge. És dia de descans a l’excavació. L'Oriana aprofitarà el dia lliure per visitar El-Bahnassa, acompanyada del Dr. Hassan, un egiptòleg autòcton, on gaudiran d'un dia de mercat mentre l'Oriana coneix més coses sobre el futur d' El-Bahnassa i Oxirrinc.


4 - L'OSIREION

Quart dia i quart reportatge. Arriba l’Eloy Algorri, l’arquitecte de la Missió, amb l’objectiu de continuar la consolidació de l’Osireion. És el moment en que l’Oriana es centra ja amb l’objectiu principal del seu viatge, el reportatge del santuari d’Osiris. Aquest cop anirà acompanyada de l'arqueòloga Sra. Maite Mascort, màxima responsable del sector i integrant de la Missió Arqueològica des dels seus inicis. Mentre explorem a fons tant l’interior com l’exterior del sector entrevistarem en profunditat als dos personatges i reviurem rituals mil·lenaris.


3 - LA CIUTAT D'OXIRRINC

Tercer dia i tercer reportatge. L’Oriana ha decidit que aprofitarà tots els dies que té a Egipte per fer una sèrie de reportatges que cobreixin tot el jaciment, no només del temple Osireion. De seguida veu que és necessària una visita prèvia al poble de El-Bahnasa per entendre en tota la seva magnitud la història del jaciment arqueològic. Es pot dir que El-Bahnasa és l’hereva del llegat d’Oxirrinc. Per fer aquest petit recorregut turístic l’estarà esperant l’inspector egipci del servei d’antiguitats el Sr. Moustafa.


Pàgina 1 de 2


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl